BIO olej kokosowy nierafinowany

Jest to teraz najczęściej stosowany przez Polaków olej. Tłuszcze proste powodują łatwą pracę dla organizmu przy jego wchłanianiu, dlatego jest on dla ludzi którzy odżywiają się zdrowo i dbają o linię. Olej do stosowania nie tylko w kuchni ale i w kosmetyce.

Więcej szczegółów

Dostępność:

Wysyłka: natychmiast

37,90 zł

Wybierz interesującą Cię gramaturę produktu

Zamów telefonicznie 512-302-008

Zamów teraz, wysyłka już za:

Paczka48 - pobranie Paczka48 - pobranie 12.50 zł
Paczka48 - po przedpłacie Paczka48 - po przedpłacie 10.50 zł
InPost - paczkomaty InPost - paczkomaty 9.90 zł
InPost - paczkomaty za pobraniem InPost - paczkomaty za pobraniem 11.90 zł
Kurier DPD - pobranie Kurier DPD - pobranie 14.00 zł
Kurier DPD - po przedpłacie Kurier DPD - po przedpłacie 12.00 zł
Odbiór osobisty Odbiór osobisty 0.00 zł

Specyfikacja

ProducentDystrybutor GorzkoiSlodko.pl
Rodzaj produktuZdrowa żywność
OpakowanieOpakowanie próżniowe
Symbol producenta/dystrybutoraGSBIOOLEJKOKOSVIRGIN

Więcej informacji

O PRODUKCIE

Produkt pochodzi z upraw ekologicznych oznaczonych certyfikatem BIO PL-EKO-08

OLEJ NIEOCZYSZCZONY, TŁOCZONY NA ZIMNO

Olej kokosowy jest otrzymywany w wyniku tłoczenia  miąższu owoców palmy kokosowej. Jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym. Posiada naturalną, białą barwę, a w temperaturze powyżej 25°C przypomina ścięty tłuszcz. Posiada charakterystyczny, kokosowy zapach. Jest bardzo trwały i odporny na wysoką temperaturę. Dzięki temu można go przechowywać niemal w każdych warunkach.

Olej kokosowy ma wiele zastosowań w kosmetyce, ale na największą skalę jest wykorzystywany w kuchni, gdzie zastępuje wiele tradycyjnych, niezdrowych tłuszczów.

Olej kokosowy jest olejem nieschnącym i po otwarciu, należy go zużyć w ciągu roku.

SKŁAD

100% organiczny olej kokosowy nierafinowany.

JAK STOSOWAĆ

Środek spożywczy

- Z uwagi na stałą postać, nadaje się do smarowania pieczywa, zamiast masła lub margaryny.

- Do smażenia. W wysokich temperaturach olej kokosowy, w odróżnieniu od innych olejów nie pali się i nie jełczeje. 

- Ponadto na jego bazie można przyrządzać ciasta, torty i czekoladowe desery. W związku z tym, że olej kokosowy rozpuszcza się w temperaturze ok. 26 stopni C, może być też dodawany do dressingów i sosów sałatkowych.

W kosmetyce

Poleca się go do stosowania na zniszczone i rozdwojone końcówki włosów.

Używany jest m.in. do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy oraz ciała.

Ciało

- Może być stosowany, jako balsam na skórę całego ciała.

- Idealny do depilacji oraz po jej wykonaniu.

Włosy

- Można stosować, jako maseczkę lub serum na włosy. Olej wetrzeć w skórę głowy i we włosy, pozostawić na 30 minut, potem zmyć łagodnym szamponem.

Twarz

- Można stosować do demakijażu twarzy. Niewielką ilość oleju w postaci stałej, nanieść na wacik i oczyścić skórę twarzy i oczu. Po wykonaniu demakijażu, przetrzeć twarz chusteczką, aby usunąć nadmiar oleju.

POSTAW NA JAKOŚĆ ! Otrzymujesz starannie wyselekcjonowany produkt, bez zanieczyszczeń i domieszek.

Dodatkowe informacje o produkcie

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu. Szczegółowe dane znajdują się na etykiecie opakowania. Więcej informacji nt. produktów udzielamy telefonicznie lub za pośrednictwem poczty e-mail.

Koszt dostawy

Informacja od Sprzedającego

ZAPISZ SIĘ JUŻ DZISIAJ DO NASZEGO NEWSLETTERA I

KUPUJ TANIEJ!

Newsletter