Czekolada limonkowa Barry Callebaut to wyrafinowany smak w pysznej postaci. Czekolada o podwyższonej rozpuszczalności do fontann i fondue. Nadaje się także do wszelkiego rodzaju kuchennych eksperymentów.

Wybierz interesującą Cię gramaturę i ilość produktu:

Dostępność:
Dostawa już od 6.50zł Sprawdź koszty wysyłki

Darmowa dostawa

powyzej 250zł

Zamów telefonicznie

+48 512 302 008

Szybka realizacja

wysyłka w 24h

O produkcie:

Idealna do fontann czekoladowych oraz fondue. Czekolada nie wymaga dodawania oleju ani innych produktów upłynniających.

Produkt występuje w formie pastylek/kaletek, dzięki czemu jest podatny na rozpuszczanie.

Do każdego zamówienia dołączamy ilustrowaną instrukcję rozpuszczania czekolady.

Składniki:

Cukier, tłuszcz kakaowy (27,5%), mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, aromat naturalny – cytrynowy, barwnik: E132, E100, naturalny aromat waniliowy.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna 2340 kJ (559 kcal), zawartość białka: 5,1g, całkowita zawartość tłuszczu: 34g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20g, zawartość węglowodanów przyswajalnych: 59g w tym cukry: 58g, sól: 0,18g.

Masa kakaowa: minimum 27,5%.

Sposób użycia:

Idealnie nadaje się do:

  • czekoladowego fondue,
  • fontann czekoladowych,
  • wypieków,
  • gorącej czekolady,
  • jako dodatek do kawy,
  • bezpośredniego spożycia.

Sposoby rozpuszczania:

  • kuchenka mikrofalowa,
  • kąpiel wodna,
  • bezpośrednio w fondue czekoladowym,
  • bezpośrednio w fontannie czekoladowej.

Sposób przechowywania:

Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Informacje o alergenach:

Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu.Produkt może zawierać mleko.

Terminy, kraj pochodzenia:

Informacje o kraju pochodzenia produktu oraz dacie przydatności do spożycia znaleźć można pod linkiem – www.terminy.gorzkoislodko.pl

Podmiot odpowiedzialny:

SHG GROUP Michał Wolańczyk

39-218 Straszęcin 295J

Donec venenatis quam sit amet neque gravida, at commodo lacus gravida.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Czekolada limonkowa Barry Callebaut

Czekolada limonkowa Barry Callebaut to wyrafinowany smak w pysznej postaci. Czekolada o podwyższonej rozpuszczalności do fontann i fondue. Nadaje się także do wszelkiego rodzaju kuchennych eksperymentów.

Napisz swoją opinię

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu. Szczegółowe dane znajdują się na etykiecie opakowania. Więcej informacji nt. produktów udzielamy telefonicznie lub za pośrednictwem poczty e-mail.

Informujemy również, że informację nt. terminów przydatności do spożycia oraz krajów pochodzenia oferowanych przez nas produktów można uzyskać na stronie - http://terminy.gorzkoislodko.pl/

 

Podobne produkty