Olejek rycynowy + jojoba + arganowy Zobacz większe

Olejek rycynowy + jojoba + arganowy

Zestaw olejków do pielęgnacji ciała oraz włosów.

Więcej szczegółów

Dostępność:

Wysyłka: natychmiast

53,50 zł

Wybierz interesującą Cię gramaturę produktu

Zamów telefonicznie 512-302-008

Zamów teraz, wysyłka już za:

Paczka48 - pobranie Paczka48 - pobranie 12.50 zł
Paczka48 - po przedpłacie Paczka48 - po przedpłacie 10.50 zł
InPost - paczkomaty InPost - paczkomaty 9.90 zł
InPost - paczkomaty za pobraniem InPost - paczkomaty za pobraniem 11.90 zł
Kurier DPD - pobranie Kurier DPD - pobranie 14.00 zł
Kurier DPD - po przedpłacie Kurier DPD - po przedpłacie 12.00 zł
Odbiór osobisty Odbiór osobisty 0.00 zł

Specyfikacja

ProducentDystrybutor GorzkoiSlodko.pl
Rodzaj produktuZdrowa żywność
OpakowanieOpakowanie próżniowe
Symbol producenta/dystrybutoraGSARGANOWY+RYCYNOWY+JOJOBA

Więcej informacji

O PRODUKCIE

Olejek arganowy jest źródłem witaminy E, która stanowi silny antyoksydant, polecany w walce ze zmarszczkami.
Olej arganowy można również wcierać w skórę głowy, pomocniczo przy łupieżu lub w celu wzmocnienia cebulek włosowych. Można go również aplikować na same włosy, a zwłaszcza w rozdwojone końcówki. Dzięki niemu włosy są odbudowane, gładkie, lśniące i mocniejsze. Sprawdza się także w pielęgnacji paznokci.

Olejek rycynowy

Sprawdza się, jako składnik wielu odżywek do przesuszonych i zniszczonych włosów oraz paznokci. Bardzo dobrze się wchłania, dzięki temu jest uznanym składnikiem przy produkcji kremów, balsamów oraz innych produktów do pielęgnacji ciała. Olejek rycynowy sprawia, że włosy stają się gęstsze a także nieco ciemnieją.

Olejek jojoba jest preparatem głęboko nawilżającym. Można stosować go do nawilżania całego ciała. Stosuje się go w preparatach: łagodzących podrażnienia, poparzenia słoneczne,egzemy, stany zapalne – w tym różne odmiany trądziku.

SKŁAD

Olej arganowy powstaje z nasion drzewa arganowego. Pochodzi z pierwszego tłoczenia. Jest tłoczony na zimno.
Olejek rycynowy.
Olejek jojoba tłoczony na zimno.

JAK STOSOWAĆ

Wykorzystanie oleju arganowego w kosmetyce:

- pielęgnacja skóry dojrzałej, z oznakami starzenia

- polecany do skóry suchej, wrażliwej i skłonnej do podrażnień

- do włosów suchych i rozdwajających się 

- pielęgnacja paznokci
- stosowany do naskórka wymagającego odżywienia i odbudowy.

Olejek rycynowy można wcierać we włosy przed  myciem lub zrobić prostą maseczkę na włosy razem z żółtkiem jaja. Można też stosować jako odżywkę do rzęs i brwi - w celu ich zagęszczenia.

Olejek jojoba stosowany do włosów sprawi, że będą one mocniejsze i lśniące. Innym doskonałym sposobem wykorzystującym olej jojoba jest demakijaż twarzy. Zanurz wacik w jego niewielkiej ilości i oczyść twarz z tuszu, pudrów i fluidów. Produkt ten jest bardzo łagodny i delikatny, a doskonale zmywa nawet wodoodporny makijaż.

POSTAW NA JAKOŚĆ ! Otrzymujesz starannie wyselekcjonowany produkt, bez zanieczyszczeń i domieszek.

Dodatkowe informacje o produkcie

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu. Szczegółowe dane znajdują się na etykiecie opakowania. Więcej informacji nt. produktów udzielamy telefonicznie lub za pośrednictwem poczty e-mail.

Koszt dostawy

Informacja od Sprzedającego

ZAPISZ SIĘ JUŻ DZISIAJ DO NASZEGO NEWSLETTERA I

KUPUJ TANIEJ!

Newsletter