Karob wykorzystywany jest w przemyśle spożywczym na wiele sposobów, nie tylko jako zamiennik kakao. Wytwarza się z niego gumę karobową, która jest zdrowym i bezpiecznym, bezglutenowym zagęstnikiem dań.

Wybierz interesującą Cię gramaturę i ilość produktu:

Dostępność:
Dostawa już od 6.50zł Sprawdź koszty wysyłki

Darmowa dostawa

powyzej 250zł

Zamów telefonicznie

+48 512 302 008

Szybka realizacja

wysyłka w 24h

O produkcie:

Karob to mączka chleba świętojańskiego. Roślina ta zarówno wyglądem jak i smakiem przypomina kakao i może być stosowana jako jego zamiennik. Nie zawiera szkodliwej teobrominy obecnej w kakao. Co więcej jest produktem wysoce odżywczym – dlatego też, wprowadzając go do naszej diety odnosimy szereg korzyści zdrowotnych. W porównaniu do czekolady karob jest o 1/3 mniej kaloryczny, ma 3 razy więcej wapnia oraz aż 7 razy mniej tłuszczu. Jest dobrym źródłem witaminy A i witamin z grupy B oraz zawiera również magnez, potas, śladowe ilości żelaza, a także sporą ilość błonnika i białka. Karob regularnie spożywany doskonale wpływa na pracę układu nerwowego, odpornościowego, poprawia przemianę materii i wzmacnia kości. 

Składniki:

100% karob.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna – 929 kJ/222 kcal; tłuszcz – 0,7g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1g; węglowodany – 89g, w tym cukry – 49g; błonnik – 40g; białko – 4,6g.

Sposób użycia:

Do stosowania jako zamiennik kakao, do wyrobów ciast, deserów oraz do zagęszczania sosów.

Sposób przechowywania:

Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Informacje o alergenach:

Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu.

Terminy, kraj pochodzenia:

Informacje o kraju pochodzenia produktu oraz dacie przydatności do spożycia znaleźć można pod linkiem – www.terminy.gorzkoislodko.pl (link należy skopiować i wkleić w przeglądarce).

Donec venenatis quam sit amet neque gravida, at commodo lacus gravida.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Karob

Karob wykorzystywany jest w przemyśle spożywczym na wiele sposobów, nie tylko jako zamiennik kakao. Wytwarza się z niego gumę karobową, która jest zdrowym i bezpiecznym, bezglutenowym zagęstnikiem dań.

Napisz swoją opinię

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu. Szczegółowe dane znajdują się na etykiecie opakowania. Więcej informacji nt. produktów udzielamy telefonicznie lub za pośrednictwem poczty e-mail.

Musisz to wiedzieć:

  • suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety - pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób żywienia zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji,
  • suplementu diety nie zaleca się spożywać przez osoby, które mają skłonność do tworzenia kamieni nerkowych lub borykają się z kamicą nerkową,
  • nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia,
  • produkt przechowuj w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Opakowania i znakowanie produktów:

  • nasze opakowania posiadają certyfikat PZH i są dopuszczone do kontaktu z żywnością,
  • zamknięcie strunowe zastosowane w naszych workach pozwala zachować długą świeżość produktów,
  • każdy produkt posiada etykietę informującą o dacie przydatności do spożycia, kraju pochodzenia oraz jego składnikach.

  • niezależnie od ilości zakupionych produktów za wysyłkę zapłacisz tylko jeden raz.

Informujemy również, że informację nt. terminów przydatności do spożycia oraz krajów pochodzenia oferowanych przez nas produktów można uzyskać na stronie - http://terminy.gorzkoislodko.pl/

 

Podobne produkty