• Nowy

Karob wykorzystywany jest w przemyśle spożywczym na wiele sposobów, nie tylko jako zamiennik kakao. Wytwarza się z niego gumę karobową, która jest zdrowym i bezpiecznym, bezglutenowym zagęstnikiem dań.

Wybierz interesującą Cię gramaturę i ilość produktu:

Dostępność:
Dostawa już od 6.50zł Sprawdź koszty wysyłki

Darmowa dostawa

powyzej 250zł

Zamów telefonicznie

+48 512 302 008

Szybka realizacja

wysyłka w 24h

O produkcie:

Karob to mączka chleba świętojańskiego. Roślina ta zarówno wyglądem jak i smakiem przypomina kakao i może być stosowana jako jego zamiennik. Nie zawiera szkodliwej teobrominy obecnej w kakao. Co więcej jest produktem wysoce odżywczym – dlatego też, wprowadzając go do naszej diety odnosimy szereg korzyści zdrowotnych. W porównaniu do czekolady karob jest o 1/3 mniej kaloryczny, ma 3 razy więcej wapnia oraz aż 7 razy mniej tłuszczu. Jest dobrym źródłem witaminy A i witamin z grupy B oraz zawiera również magnez, potas, śladowe ilości żelaza, a także sporą ilość błonnika i białka. Karob regularnie spożywany doskonale wpływa na pracę układu nerwowego, odpornościowego, poprawia przemianę materii i wzmacnia kości. 

Składniki:

100% karob.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna – 929 kJ/222 kcal; tłuszcz – 0,7g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1g; węglowodany – 89g, w tym cukry – 49g; błonnik – 40g; białko – 4,6g.

Sposób użycia:

Do stosowania jako zamiennik kakao, do wyrobów ciast, deserów oraz do zagęszczania sosów.

Sposób przechowywania:

Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Informacje o alergenach:

Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu.

Terminy, kraj pochodzenia:

Informacje o kraju pochodzenia produktu oraz dacie przydatności do spożycia znaleźć można pod linkiem – www.terminy.gorzkoislodko.pl (link należy skopiować i wkleić w przeglądarce).

Podmiot odpowiedzialny;

SHG GROUP Michał Wolańczyk 
39-218 Straszęcin 295J

Donec venenatis quam sit amet neque gravida, at commodo lacus gravida.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Karob

Karob wykorzystywany jest w przemyśle spożywczym na wiele sposobów, nie tylko jako zamiennik kakao. Wytwarza się z niego gumę karobową, która jest zdrowym i bezpiecznym, bezglutenowym zagęstnikiem dań.

Napisz swoją opinię

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu. Szczegółowe dane znajdują się na etykiecie opakowania. Więcej informacji nt. produktów udzielamy telefonicznie lub za pośrednictwem poczty e-mail.

Informujemy również, że informację nt. terminów przydatności do spożycia oraz krajów pochodzenia oferowanych przez nas produktów można uzyskać na stronie - http://terminy.gorzkoislodko.pl/

 

Podobne produkty