Mąka migdałowa to doskonałe źródło zdrowych węglowodanów i tłuszczy, składników, które są niezbędne dla naszego zdrowia oraz poprawnej alimentacji.

Wybierz interesującą Cię gramaturę i ilość produktu:

Dostępność:
Dostawa już od 6.50zł Sprawdź koszty wysyłki

Darmowa dostawa

powyzej 250zł

Zamów telefonicznie

+48 512 302 008

Szybka realizacja

wysyłka w 24h

O produkcie:

Mąka migdałowa powstała w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych migdałów. Posiada charakterystyczny migdałowy smak i jest bardzo sycąca. Dodatkowo posiada niski indeks glikemiczny i jest dużo mniej kaloryczna niż tradycyjna mąka pszenna. Mąka migdałowa polecana jest osobom na diecie bezglutenowej i dbającym o linię.

Składniki:

100% zmielone migdały blanszowane.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna-2497 kJ/604kcal; Tłuszcz- 52g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 4,7g; Węglowodany- 7,6g, w tym cukry- 4,9g; Błonnik- 13; Białko- 20g, Sól- 0,04g.

Sposób użycia:

Mąka migdałowa jest idealna do zagęszczania zup i sosów. Polecana także jako alternatywa dla popularnej mąki pszennej, do wypieku ciast i pieczywa. W wielu przepisach można śmiało zamienić ¼ tradycyjnej mąki na mąkę migdałową. Produkt doskonale sprawdzi się jako składnik ciastek, omletów, tart i mokrych ciast.

Sposób przechowywania:

Rekomendowana temperatura przechowywania: 5-25 ° C.

Produkt należy przechowywać w pomieszczeniach czystych i suchych, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Informacje o alergenach:

Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu.

Terminy, kraj pochodzenia:

Informacje o kraju pochodzenia produktu oraz dacie przydatności do spożycia znaleźć można pod linkiem – www.terminy.gorzkoislodko.pl (link należy skopiować i wkleić w przeglądarce).

Podmiot odpowiedzialny:

SHG GROUP Michał Wolańczyk

Straszęcin 295J, 39-218 Straszęcin


Donec venenatis quam sit amet neque gravida, at commodo lacus gravida.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Mąka migdałowa

Mąka migdałowa to doskonałe źródło zdrowych węglowodanów i tłuszczy, składników, które są niezbędne dla naszego zdrowia oraz poprawnej alimentacji.

Napisz swoją opinię

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu. Szczegółowe dane znajdują się na etykiecie opakowania. Więcej informacji nt. produktów udzielamy telefonicznie lub za pośrednictwem poczty e-mail.

Informujemy również, że informację nt. terminów przydatności do spożycia oraz krajów pochodzenia oferowanych przez nas produktów można uzyskać na stronie - http://terminy.gorzkoislodko.pl/

 

Podobne produkty