Mąka migdałowa to doskonałe źródło zdrowych węglowodanów i tłuszczy, składników, które są niezbędne dla naszego zdrowia oraz poprawnej alimentacji. W składzie mąki migdałowej znajdziemy zdrowe kwasy tłuszczowe omega-3, które chronią nasze serce oraz zapobiegają udarowi mózgu.

Wybierz interesującą Cię gramaturę i ilość produktu:

Dostępność:
Dostawa już od 6.50zł Sprawdź koszty wysyłki

Darmowa dostawa

powyzej 250zł

Zamów telefonicznie

+48 512 302 008

Szybka realizacja

wysyłka w 24h

O produkcie:

Mąka migdałowa powstała w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych migdałów. Posiada charakterystyczny migdałowy smak i jest bardzo sycąca. Zawiera naturalne nienasycone kwasy tłuszczowe, sporo białka, żelaza i witaminy E oraz witaminy z grupy B. Posiada niski indeks glikemiczny i jest dużo mniej kaloryczna niż tradycyjna mąka pszenna. Mąka migdałowa polecana jest osobom na diecie bezglutenowej i dbającym o linię.

Składniki:

100% zmielone migdały blanszowane.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna-2497 kJ/604kcal; Tłuszcz- 52g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 4,7g; Węglowodany- 7,6g, w tym cukry- 4,9g; Błonnik- 13; Białko- 20g, Sól- 0,04g.

Sposób użycia:

Mąka migdałowa jest idealna do zagęszczania zup i sosów. Polecana także jako alternatywa dla popularnej mąki pszennej, do wypieku ciast i pieczywa. W wielu przepisach można śmiało zamienić ¼ tradycyjnej mąki na mąkę migdałową. Produkt doskonale sprawdzi się jako składnik ciasteczek, omletów, tart i mokrych ciast.

Sposób przechowywania:

Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Informacje o alergenach:

Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu.

Terminy, kraj pochodzenia:

Informacje o kraju pochodzenia produktu oraz dacie przydatności do spożycia znaleźć można pod linkiem – www.terminy.gorzkoislodko.pl (link należy skopiować i wkleić w przeglądarce).


Donec venenatis quam sit amet neque gravida, at commodo lacus gravida.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Mąka migdałowa

Mąka migdałowa to doskonałe źródło zdrowych węglowodanów i tłuszczy, składników, które są niezbędne dla naszego zdrowia oraz poprawnej alimentacji. W składzie mąki migdałowej znajdziemy zdrowe kwasy tłuszczowe omega-3, które chronią nasze serce oraz zapobiegają udarowi mózgu.

Napisz swoją opinię

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu. Szczegółowe dane znajdują się na etykiecie opakowania. Więcej informacji nt. produktów udzielamy telefonicznie lub za pośrednictwem poczty e-mail.

Musisz to wiedzieć:

  • suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety - pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób żywienia zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji,
  • suplementu diety nie zaleca się spożywać przez osoby, które mają skłonność do tworzenia kamieni nerkowych lub borykają się z kamicą nerkową,
  • nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia,
  • produkt przechowuj w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Opakowania i znakowanie produktów:

  • nasze opakowania posiadają certyfikat PZH i są dopuszczone do kontaktu z żywnością,
  • zamknięcie strunowe zastosowane w naszych workach pozwala zachować długą świeżość produktów,
  • każdy produkt posiada etykietę informującą o dacie przydatności do spożycia, kraju pochodzenia oraz jego składnikach.

  • niezależnie od ilości zakupionych produktów za wysyłkę zapłacisz tylko jeden raz.

Informujemy również, że informację nt. terminów przydatności do spożycia oraz krajów pochodzenia oferowanych przez nas produktów można uzyskać na stronie - http://terminy.gorzkoislodko.pl/

 

Podobne produkty