Olej z kokosa stał się ostatnio bardzo popularny jako środek dietetyczny – jest to pierwszy naturalny olej, który nie powoduje przyrostu tkanki tłuszczowej.

Wybierz interesującą Cię gramaturę i ilość produktu:

Dostępność:
Dostawa już od 6.50zł Sprawdź koszty wysyłki

Darmowa dostawa

powyzej 250zł

Zamów telefonicznie

+48 512 302 008

Szybka realizacja

wysyłka w 24h

Produkt pochodzi z upraw ekologicznych oznaczonych certyfikatem BIO PL-EKO-08.

O produkcie:

Olej kokosowy jest otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu owoców palmy kokosowej. Jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym. Posiada naturalną, białą barwę, a w temperaturze powyżej 25°C przypomina ścięty tłuszcz. Posiada charakterystyczny, kokosowy zapach. Jest bardzo trwały i odporny na wysoką temperaturę. Dzięki temu można go przechowywać niemal w każdych warunkach.

Olej kokosowy ma wiele zastosowań w kosmetyce, ale na największą skalę jest wykorzystywany w kuchni, gdzie zastępuje wiele tradycyjnych tłuszczy.

Olej kokosowy nie zawiera utleniaczy, dzięki czemu jest o wiele zdrowszy od popularnych olejów, stosowanych w kuchni. Olej kokosowy jest olejem nieschnącym po otwarciu.

Składniki:

100% olej kokosowy extra virgin, nierafinowany (naturalny).

Posiada certyfikat BIO PL-EKO-08.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna- 3696 kJ/899 kcal; Tłuszcz->95%, w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 94,5%; Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 7%; Węglowodany- <0,1%, w tym cukry-0g; Błonnik-0,5%; Sól-0g.

Sposób użycia:

Jako środek spożywczy:

  • z uwagi na stałą postać, nadaje się do smarowania pieczywa, zamiast masła lub margaryny,
  • do smażenia. W wysokich temperaturach olej kokosowy, w odróżnieniu od innych olejów nie pali się i nie jełczeje,
  • ponadto na jego bazie można przyrządzać ciasta, torty i czekoladowe desery. W związku z tym, że olej kokosowy rozpuszcza się w temperaturze ok. 26 stopni C, może być też dodawany do dressingów i sosów sałatkowych.

W kosmetyce:

  • ciało: może być stosowany, jako balsam na skórę całego ciała. Idealny do depilacji oraz po jej wykonaniu,
  • włosy: można stosować, jako maseczkę lub serum na włosy. Olej wetrzeć w skórę głowy i we włosy, pozostawić na 30 minut, potem zmyć łagodnym szamponem,
  • twarz: można stosować do demakijażu twarzy. Niewielką ilość oleju w postaci stałej, nanieść na wacik i oczyścić skórę twarzy i oczu. Po wykonaniu demakijażu, przetrzeć twarz chusteczką, aby usunąć nadmiar oleju.

Sposób przechowywania:

Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C.

Informacje o alergenach:

Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu.

Terminy, kraj pochodzenia:

Informacje o kraju pochodzenia produktu oraz dacie przydatności do spożycia znaleźć można pod linkiem – www.terminy.gorzkoislodko.pl (link należy skopiować i wkleić w przeglądarce).

Donec venenatis quam sit amet neque gravida, at commodo lacus gravida.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

BIO olej kokosowy nierafinowany

Olej z kokosa stał się ostatnio bardzo popularny jako środek dietetyczny – jest to pierwszy naturalny olej, który nie powoduje przyrostu tkanki tłuszczowej.

Napisz swoją opinię

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu. Szczegółowe dane znajdują się na etykiecie opakowania. Więcej informacji nt. produktów udzielamy telefonicznie lub za pośrednictwem poczty e-mail.

Musisz to wiedzieć:

  • suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety - pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób żywienia zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji,
  • suplementu diety nie zaleca się spożywać przez osoby, które mają skłonność do tworzenia kamieni nerkowych lub borykają się z kamicą nerkową,
  • nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia,
  • produkt przechowuj w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Opakowania i znakowanie produktów:

  • nasze opakowania posiadają certyfikat PZH i są dopuszczone do kontaktu z żywnością,
  • zamknięcie strunowe zastosowane w naszych workach pozwala zachować długą świeżość produktów,
  • każdy produkt posiada etykietę informującą o dacie przydatności do spożycia, kraju pochodzenia oraz jego składnikach.

  • niezależnie od ilości zakupionych produktów za wysyłkę zapłacisz tylko jeden raz.

Informujemy również, że informację nt. terminów przydatności do spożycia oraz krajów pochodzenia oferowanych przez nas produktów można uzyskać na stronie - http://terminy.gorzkoislodko.pl/

 

Podobne produkty